Opencart c2c Pazaryeri Modülü
OpenCart c2c Multiseller Mağaza Açma Modülü, OpenCart mağaza sahiplerini ve OpenCart Topluluğunu destekleyen çevrimiçi bir pazar yeri ve uzantısıdır. Dolayısıyla bu modül, mağaza sahiplerinin kendi çevrimiçi işlerini çoğaltmalarını sağlar. Dolayısıyla, çevrimiçi iş dünyasında yalnız bir girişimci olsanız bile, bu modül kesinlikle işinizi bir sonraki seviyeye genişletmeniz için.
OpenCart Marketplace Çoklu Satıcı Modülü size şu şekillerde yardımcı olacaktır
Modül özellikleri olarak ,
Mağaza üye kaydı olanlar otamatik onaylanabilir yada manuel olarak admin onayından geçebilir . Yani isterseniz mağaza olarak üyelik açanlar otamatik aktif olabilir , otamatik aktif olmasını istemiyorsanız manuel olarak sizin onayınızdan geçmesi gerekir ilk etapta.
Eklenen ürünler otamatik yayında olur yada admin yönetici onayından geçer . Mağaza ürünlerini eklediğinde sizin onayınız olmadan yayınlanmaz yada otamatik yayınlanır panel ayarlarından ayarlarınızı sağlayabilirsiniz
Genel Komisyon ve Mağazaya göre komisyon oranı belirleyebilirsiniz. Örneğin , genel komisyon oranınız %5 varsayalım , siz A mağazasına özel olarak %3 komisyon verebilirsiniz yani genel komisyon ve mağazaya özel komisyon tanımlayabilirsiniz
Mağazaları gösterebilirsiniz , listeyebilirsiniz ön yüz kısmında.
Önemli hatırlatma: Mail sisteminizin problemsiz çalışması gerekmektedir. SMTP mail sistemine bağlıdır. Eğer mail sisteminiz çalışmıyorsa modül sğalıklı çalışmayacaktır(musterileri onaylamazsınız,siparişleri onaylamazsınız) bu yuzden smtp mail kullanmanız gerekir. Hostinginiz eğer PHPmail destekliyorsa yine sorun çıkmayacaktır.
XML olarak ürün aktarma sistemi eklendi , ürünleri mağazalara xml ile aktarım yapabilirsiniz.
müşteri ön bilgilendirme formu ve dinamik mesafeli satış sözleşmesi eklendi.
Mağaza iptal Etme Sistemi entegre edilmiştir
Gerekli evraklar Bölümü Eklenmiştir
Toplu Ürün Güncelleme ve Ekleme Sistemi eklenmiştir.
YENİ GÜNCELLEMELER
Panel Tasarımı ,panel dashboard güncellendi
Mağaza Bayi Duyuru Sistemi eklenmiştir
Destek Talep sistemi eklenmiştir
Ürün Ekleme Kısmı Geliştirildi
Ücretsiz Kargo etiketi ekleme sistemi geliştirildi (ürün eklerken)
Mağaza Bilgileri kısmı geliştirildi
İyzico Sub Merchant Key Sistemi entegre edildi
Tasarımsal olarak Tamamen Mobil uyumlu hale getirildi Mega Menu ve Header kısmı güncellendi
Bakiye yükleme eklendi ( normal müşterilerinizin bakiye yükleyip bakiyelerinden sipariş verebilmeleri için)
C2c Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
Consumer to Consumer Tüketiciden Tüketiciye, B2B (Firmadan firmaya), B2C (Firmadan tüketiciye), pazarlama stratejilerinden sonra dijital çağa ayak uyduran C2C (tüketiciden tüketiciye) pazarlama stratejisi bugünün ve geleceğin yeni trendi arasında yer alacak gibi gözüküyor.
B2B; “Business to Business” kelimesinin kısaltması olan B2B şirketler arası ticaret, pazarlama ve satış çalışmalarına verilen kısa isimdir. Şirketler de B2B olarak daha çok yeni nesil iş metotlarından bahsedilmektedir.
B2B dijital pazarlamanın işletmeler için avantajlarına göz atalım;
B2B pazaryerleri ile alıcı ve satıcılar biraraya gelerek alım satım işlemlerinin maliyetlerini düşürmektedirler.
Üretim, stok ve işletme maliyetlerini düşüren B2B entegrasyonları ile rakiplerine avantaj sağlamaktadırlar.
Düşük stok maliyeti ve yüksek karlılık elde etmek için bu üretim ve stok sistemlerini dijital pazarlama ile birleştirmektedirler.
B2B pazarlama geleneksel pazarlama metodlarına göre daha başarılı sonuçlar vermektedir.
B2c e-ticaretin sağladığı avantajlara bakacak olursak;
Yılın 365 günü, günün 24 saati sipariş alabilme olanağı
Kendi yerel pazarınızla yetinmeyip, başka kentlerdeki ve yurtdışındaki pazarlara da açılabilme, rekabet gücü elde edebilme şansı.
Büyük firmaların sahip olduğu ihracat olanaklarından küçük firmaların da yararlanabilme şansı.
Müşteri yönünden alışverişte zaman, mekan gibi zorunlulukların ortadan kalkması. Ayrıca alışveriş sürecinin uzamadan kolayca tamamlanması.
C2c Nedir?
C2c’nin ingilizce açılımı (Consumer to Consumer) anlamına gelmektedir. Tüketiciden tüketiciye yapılan e-ticaret’in kısaltılmış global anlamıdır. Tüketicilerin birbirleriyle yaptıkları online alışverişi ifade etmektedir. Online platformda tüketiciler bir araya gelerek ürün ve hizmetlerini sergilerler. Burada alıcı ve satıcılar tüketicilerdir ve birbirlerinin ürünlerini online ve offline olarak satın alma imkanına sahiptirler.
C2c hangi alanlarda kullanılır?
C2c’nin oluşuma bakıldığında ürünlerini satmak isteyen tüketiciler bir e-pazaryeri ile anlaşırlar. Alıcı üye olduğu e-pazaryerinde beğendiği ürünleri GET sistemi ile satın alır. E-ticaret’in yapıldığı e ticaret sitesi bir aracı konumundadır. Alım veya satımda herhengi bir içerik girmek, bilgilendirme yapmak vb. işlemde bulunmazlar, bu işlemleri c2c e-ticaret sitesi kullanıcıları (tüketiciler) gerçekleştirirler.
B2C e-ticaret modeli ile C2C e-ticaret modeli arasındaki farklar nedir?
C2C e-ticaret modelinde tüketiciler arasında ve aynı anda tedarikçilerle tüketiciler arasında meydana gelen ticaretin sanal ortama geçmiş halidir.
B2C e-ticaret şeklinde ise sadece tedarikçiler ve tüketiciler arasında meydana gelen bir sanal ticaret söz konusudur. Bu e-ticaret şekli komisyon usülü gelir elde etmeye dayanmaktadır.
B2C e-ticarette ise site sahiplerin ürünleri tedarikçilerden temin eder ve kullanıcılar site üzerinden almış oldukları ürünlerden dolayı site yöneticilerinden ilgili faturalarını talep ederler.
C2C e-ticarette ise site sahipleri aracı konumundadır.
Peki C2c sitelerinden nasıl para kazanılır?
C2c e-ticaret siteleri’nden birden fazla yöntemle para kazanılabilir, bunlar; sanal mağaza üyelik ücretleri, ürün satışlarından komisyon, reklam ve doping ücretleridir. C2C (Tüketiciden tüketiciye) e-ticaret modeline bu işlemler örnek verilebilir; Kullanılmış veya yeni bir eşyamızı satmak, arabamızı,ya da evimizi başka birine satmak veya başka birinden araba, ev satın almak, en bilindik C2c örnekleri e-bay, amazon,etsy gibi firmalardır.